Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ζωδιακό Φως

Το Ζωδιακό Φως
Photo Credit: Konstantinos Vasilakakos Photography

Μετά την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, και καθώς η Σελήνη απομακρύνεται από νωρίς στον νυχτερινό ουρανό, οι αστροπαρατηρητές θα έχουν ιδανικές συνθήκες στον ουρανό για να απολαύσουν  το αιθέριο ζωδιακό φως.

Αυτή η αιθέρια λάμψη προκαλείται από το φως του ήλιου που ανακλάται από αμέτρητα σωματίδια σκόνης, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος του επιπέδου του ηλιακού συστήματος, μεταξύ των πλανητών.

Αυτό το διακριτικό αστρονομικό φαινόμενο φαίνεται καλύτερα από παρατηρητές σε όλα τα μέσα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, οι οποίοι βρίσκονται στην σκοτεινή ύπαιθρο και μακρυά από την φωτορύπανση της πόλης. Ψάξτε για μία λάμψη σε σχήμα πυραμίδας - πιο αμυδρή από αυτή του Γαλαξία μας - που υψώνεται πάνω από τον δυτικό ορίζοντα, μετά το ηλιοβασίλεμα. Το φαινόμενο θα είναι ορατό για την περίοδο των δύο επόμενων εβδομάδων.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι Αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι αυτή η λάμψη προερχόταν από μακρινές φωτιές κάτω χαμηλά από τον ορίζοντα, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι πρέπει να προέρχεται από μακρινές ηφαιστειακές εκρήξεις!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Facebook Page: https://www.facebook.com/nightskygreece

The Sky Is The Limit... Join Us!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου