Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τέσσερις Φωτεινές Βολίδες Έκαναν Την Εμφάνισή Τους Μέσα Σε 24 Ώρες Στις Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Photo Credit: American Meteor Society (AMS)

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, οι ουρανοί πάνω από τις Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πυρποληθεί από τέσσερις αστεροειδείς. Τρεις από τις βολίδες φωτιάς πράγματι συνέβησαν εντός 1,5 ώρας η μία από την άλλη, το οποίο είναι πρωτοφανές. Στην πραγματικότητα, η American Meteor Society κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου δήλωσε, "Είναι σπάνιο να συμβούν πολλαπλά σημαντικά φαινόμενα βολίδων και να αναφέρονται στο AMS το ίδιο βράδυ. Μετά από ανάλυση του χρόνου, εγγύτητα των μαρτύρων και τα ενδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι κάθε περίπτωση βολίδας ήταν μοναδική. Είναι πιθανό ότι πολλά από αυτά τα γεγονότα βολίδων συνελήφθησαν στην κάμερα από το δίκτυο βολίδων της NASA".

Περιστατικό # 2305-2014 παρατηρήθηκε περίπου 1:11 τοπική ώρα (EDT) στη Φλόριντα και στη Τζόρτζια. 

Περιστατικό # 2306-2014 - Πάνω από 77 μάρτυρες από το Μίσιγκαν, το Ιλινόις, το Οχάιο, την Ιντιάνα, το Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη και το Κεντάκι ανέφεραν μια φωτεινή βολίδα πάνω από το Μίσιγκαν περίπου στις 21:55 τοπική ώρα. 

Περιστατικό # 2307-2014 - 29 μάρτυρες από το Τενεσί, το Αρκάνσας, την Αλαμπάμα, το Μισισίπι, το Μιζούρι και το Κεντάκι ανέφεραν ότι είδαν μια πύρινη μπάλα πάνω από το Τενεσί περίπου στις 20:30 τοπική ώρα.

Περιστατικό # 2308-2014 - 42 μάρτυρες από το Κονέκτικατ, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Μασαχουσέτη και το Μέριλαντ ανέφεραν ότι είδαν μία φωτεινή βολίδα στη Βορειοανατολικά της Πενσυλβάνια κοντά στις 20:47 τοπική ώρα. 

Αυτό το κοσμολογικό σόου φαίνεται να έχει τελειώσει. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περαιτέρω αναφορές για κάποιο θέαμα. Οι πύρινες βολίδες δεν προκάλεσαν καμία ζημιά και διαλύθηκαν ειρηνικά στην ατμόσφαιρα, όπως πρέπει, απλά συνοδεύτηκαν από έκρηξη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου