Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η Αφροδίτη, Η Σελήνη Και Ο Ταύρος

Photo Credit: Terry Aldizer

Η Αφροδίτη Στα Καλύτερά Της. Κοιτάξτε δυτικά μετά το ηλιοβασίλεμα την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, για να θαυμάσετε την λαμπερή Αφροδίτη, το φωτεινότερο αντικείμενο στον ουρανό τη νύχτα, μετά από το φεγγάρι.

Ο γειτονικός κόσμος επίσημα θα λάμπει όσο πιο φωτεινά καθώς κάνει την βραδινή της επανεμφάνιση και κινείται στην τροχιά της πιο κοντά στη Γη. Αυτή τη στιγμή, λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο του δίσκου εμφανίζεται φωτισμένο, και αν στρέψετε ένα τηλεσκόπιο στο πλανήτη, ο δίσκος του φαίνεται σαν μία μίνι ημισέληνο. Ένα πολύ όμορφο θέαμα!

Η Σελήνη και Ο Ταύρος. Όσοι ξυπνούν νωρίς, την Κυριακή 12 Ιουλίου, θα δουν την λεπτή σαν ξυράφι ημισέληνο να ποζάρει δίπλα από το αστρικό σμήνος Υάδες και το έντονο πορτοκαλί άστρο Aldebaran χαμηλά στον ανατολικό ορίζοντα. Το σμήνος αντιπροσωπεύει το πρόσωπο του αστερισμού του Ταύρου, και ο Aldebaran το μάτι του.

Το ευδιάκριτο σμήνος, σχήματος V, με πάνω από σχεδόν μια ντουζίνα αστέρια ορατά με γυμνό μάτι, είναι ένα από τα πιο κοντινά σμήνη αστέρων στη Γη, 152 έτη φωτός μακριά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Facebook Page: https://www.facebook.com/nightskygreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου