Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Ώρα Της Γης 2015 - Earth Hour 2015



Το WWF, ή αλλιώς γνωστό ως World Wide Fund for Nature είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός για την διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Η Ώρα Της Γης είναι παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF και είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία.

H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. 

Η Ελλάδα πήρε μέρος για πρώτη φορά το 2009, όπου η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και η Αλεξανδρούπολη έσβησαν τα φώτα για μία ώρα. Το 2011 προστέθηκαν περισσότερες περιοχές ανάμεσά τους και ο Παρθενώνας, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου.

Φέτος, η Ώρα της Γης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30 έως 21:30, όπου οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, δίνοντας ένα αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα ΜΜΜ και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην "Ώρα της Γης", το Σάββατο, ενημερώνοντας τους πολίτες και σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, οι Συγκοινωνίες Αθηνών, σε συνεργασία με τη WWF, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την "Ώρα της Γης", προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα.





ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

ΠΗΓΗ: http://www.earthhour.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου