Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η Ηλιακή Καταιγίδα Που Παραλίγο Να Καταστρέψει Τον Ανθρώπινο Πολιτισμό (Video)

Photo Credit: STEREO

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι ένα από τα πιο τρομακτικά σενάρια καταστροφής, το οποίο μας θέτει σε κίνδυνο και σήμερα, στη σύγχρονη εποχή της ηλεκτρικής ενέργειας. Προκαλούνται όταν εκτινάσσεται ηλιακή στεμματική μάζα ή αλλιώς CMΕ (Coronal Mass Ejections). 

Αυτά τα φορτισμένα σωματίδια προσφέρουν μία διαφορετική μορφή της Ημέρας της Κρίσεως. Αντί να μεταλλάξουν την ζωή στη Γη ή να αποστειρώσουν τον πλανήτη, το πιο πιθανό σενάριο είναι ένα ισχυρό νέφος πλάσματος που θα καταστρέψει κάθε ηλεκτρονική συσκευή που είναι ενεργή την στιγμή της καταιγίδας. Ναι, θα προκαλέσει χιλιάδες ατυχήματα αμέσως, αεροπλάνα θα πέφτουν από τον ουρανό, τα αυτοκίνητα ξαφνικά θα σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς και διάφορα άλλα είδη εξοπλισμού θα παύσουν να είναι ενεργά, αλλά σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σώοι και αβλαβείς. 

Η καταστροφή έρχεται μέσα από την εξάρτηση της τεχνολογίας. Οι περισσότερες μορφές επικοινωνίας θα σβηστούν, το διαδίκτυο θα καταστραφεί, πολλοί άνθρωποι στα νοσοκομεία σίγουρα θα πεθάνουν, το παγκόσμιο εμπόριο και η γεωργία θα "παγώσει", γενικά ολόκληρος ο σύγχρονος τρόπος ζωής θα σταματήσει. Αμέσως θα μεταφερόμασταν σε μια εποχή στην ιστορία πριν την ανακάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας. Το 2012, αυτό παραλίγο να συμβεί.

Στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους (πριν από την ημερομηνία του Τέλους του Κόσμου των Μάγιας) ο Ήλιος εξαπέλυσε την ταχύτερη και πιο ισχυρή ηλιακή έκλαμψη που έχουμε δει ποτέ και πιστεύεται ότι είναι η πιο ισχυρή τα τελευταία 150 χρόνια. Μια εβδομάδα πριν από αυτή την έκρηξη ηλιακής στεμματικής μάζας, η υπεύθυνη ηλιακή κηλίδα είχε τη Γη στο στόχαστρο της. Ευτυχώς, η ηλιακή κηλίδα ήταν καλή μαζί μας και εξερράγη αργότερα, αφού η Γη είχε διασφαλίσει την θέση της.






ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου