Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Βολίδα Στον Ουρανό Του Τέξας (Video)



Οι άνθρωποι που ζουν στο Τέξας είδαν ένα αρκετά καλό θέαμα το περασμένο Σαββατοκύριακο, (8 Νοεμβρίου), καθώς πολλοί ανέφεραν ότι είδαν μια ροή από μετέωρα στον νυχτερινό ουρανό. Ο ειδικός από το Γραφείου Περιβάλλοντος Μετεωροειδών της NASA, Δρ Bill Cooke, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι το αντικείμενο πάνω από το Τέξας ήταν, στην πραγματικότητα, μια πραγματική βολίδα.

"Ήταν σίγουρα βολίδα, η οποία εξ ορισμού είναι ένα μετέωρο πιο φωτεινή από τον πλανήτη Αφροδίτη. Ήταν τόσο έντονο που εντοπίστηκε σε μια φωτογραφική μηχανή μετεώρων της NASA στα βουνά του Νέου Μεξικού πάνω από 500 μίλια μακριά, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ασυνήθιστο", είπε ο Cooke.

Αυτό το κοσμολογικό σόου φαίνεται να έχει τελειώσει. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περαιτέρω αναφορές γεγονότων. Ο Cooke συνέχισε επισημαίνοντας ότι, με βάση την κάμερα της NASA, το αντικείμενο μετράται τουλάχιστον τέσσερα μέτρα πλάτος και υπολογίζεται ότι ζύγιζε περίπου 1.800 κιλά. Επίσης φώτιζε πέντε φορές πιο φωτεινά από ότι μία πανσέληνος.

Ο Cooke λέει ότι η NASA πιστεύει ότι η βολίδα προήλθε από μία από τις δύο πιθανές πηγές. Η πρώτη υπόθεση είναι ότι προήλθε από την πρόσφατη βροχή μετεώρων της οικογένειας των Ταυρίδων. Η δεύτερη πιθανή πηγή της φωτεινής βολίδας είναι ότι ήταν ένα κομμάτι βράχου που περιπλανιόταν από την κύρια ζώνη αστεροειδών που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη και τον Δία.

Δείτε την φωτεινή βολίδα στο παρακάτω video:



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου