Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δείτε Τον Διαστημικό Σταθμό Αυτήν Την Εβδομάδα Στους Ουρανούς


Πως είναι να ζει κανείς και να δουλεύει στο διάστημα; Όσοι τυχεροί έχετε πρόσβαση στο National Geographic TV Channel θα το ανακαλύψετε την Παρασκευή 14 Μαρτίου, χάρη στην ζωντανή αναμετάδοση από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και το Johnson Space Center της NASA στο Χιούστον, Τέξας.

Το National Geographic Channel, σε συνεργασία με τη NASA, αιχμαλωτίζουν τους θεατές από όλο τον κόσμο σε μια καταπληκτική τηλεοπτική περιοδεία του διαστημικού σταθμού, με την ευγένεια των εν πλω αστροναυτών. Οι αστροναύτες θα παρουσιάσουν πώς ζουν για μήνες στο διάστημα και πως διεξάγουν μοναδικά επιστημονικά πειράματα σε περιβάλλον μικροβαρύτητας.

Συμπτωματικά, τυχεροί ουρανό-παρατηρητές στις περισσότερες χώρες του βορείου ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, μπορούν να δουν το επανδρωμένο εργαστήριο σε τροχιά να κάνει μια σειρά από πολύ φωτεινά περάσματα νωρίς το πρωί στον ουρανό από την επόμενη εβδομάδα.

Εφ 'όσον έχετε καθαρό ή μερικώς καθαρό ουρανό, ο σταθμός μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου θα εμφανιστεί ως ένα φωτεινό λευκό αστέρι, που θα διέρχεται από τον ουρανό περίπου από δύο έως πέντε λεπτά.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι το μεγαλύτερο διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ στο διάστημα. Αυτό τον καθιστά  εύκολα ορατό με γυμνό μάτι, ακόμα και όταν παρατηρείται από πόλεις με φωτορύπανση.

Στην πραγματικότητα, σε ορισμένα περάσματα, όταν οι ηλιακοί συλλέκτες θα είναι προσανατολισμένοι σωστά, η φωτεινότητα του σταθμού μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνο του πλανήτη Αφροδίτη, τώρα λάμπει σαν ένας φάρος χαμηλά στα ανατολικά τα ξημερώματα - το δεύτερο φωτεινότερο ουράνιο αντικείμενο μέσα στο νυχτερινό ουρανό μετά τη σελήνη!

Στις περισσότερες νύχτες της επόμενης εβδομάδας, οι παρατηρητές θα μπορούν να δουν τον Δ.Δ.Σ. να κάνει δύο ή ακόμα και τρία περάσματα. Σε τροχιά μεταξύ 230 και 286 μίλια (370 και 460 χιλιόμετρα) πάνω από τον πλανήτη και ταξιδεύοντας με 16.800 μίλια την ώρα (27.000 χιλιόμετρα την ώρα), ο σταθμός κάνει μόνο 90 λεπτά για να κάνει ένα ταξίδι γύρω από τη Γη, τοποθετώντας το σε άμεσο ηλιακό φως για πολλές ώρες πριν οι παρατηρητές δουν την ανατολή του ηλίου.

Photo Credit: NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου