Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Το Μέλλον Της Επιστήμης Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Photo Credit: NASA – STS-135 final flya round of ISS

Το να έχεις τη δυνατότητα να πας στο διάστημα είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο και να μην έχεις πουθενά να πας. Ναι, μπορεί να είναι κουλ να οδηγείς μακριά μέσα στο ηλιοβασίλεμα, αλλά χωρίς στόχο, το αυτοκίνητο είναι άχρηστο. Αυτός είναι ο λόγος που οι αξιωματούχοι της NASA θέλουν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το πλήρες επιστημονικό δυναμικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). 

Με πολύ μικρή κατασκευή να έχει μείνει και με όλο και περισσότερες εμπορικές διαστημικές βιομηχανίες να απογειώνονται - κυρίως το SpaceX που τώρα προμηθεύει τακτικά το σταθμό - οι αξιωματούχοι της NASA λένε "Ήρθε η ώρα να πάρουμε στα σοβαρά την επιστήμη του διαστήματος".

Κατασκευές στο διαστημικό σταθμό ξεκίνησαν το 1998 και είναι ο ένατος διαστημικός σταθμός που κατοικείται. Σχεδόν αμέσως, πρόθυμοι επιστήμονες άρχισαν να τρέχουν μια σειρά από πειράματα για τον σταθμό καθώς είχαν εγκατασταθεί διάφορες ενότητες. Ακόμη και κατά τη διάρκεια κατασκευών, ο ISS έχει αναβαθμιστεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φέρει επανάσταση, στην κατανόηση της αστροβιολογίας, της αστρονομίας, της βιολογίας, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς της επιστήμης. 

Τώρα που η κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πλησιάζει στο τέλος της, θα πρέπει να δουλέψουμε τις επιστημονικές προσπάθειες μας και πραγματικά να επωφεληθούμε από αυτό το υπέροχο και πολύτιμο κομμάτι τεχνολογίας.

Μερικά Γεγονότα Για Τον ISS: 

  • Το σήμα κλήσης του είναι Άλφα. 
  • Από το 2000, συνεχής ανθρώπινη παρουσία έχει υποστηριχθεί στο σταθμό. 
  • Χωράει ένα πλήρωμα 6 ατόμων σε κάθε δεδομένη στιγμή.
  • Έχει περάσει 4970 ημέρες σε τροχιά και ήταν απασχολημένος για 4.257 ημέρες. 
  • Είναι ο μεγαλύτερος διαστημικός σταθμός που έχει κατασκευαστεί και έχει απασχοληθεί περισσότερο (σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει το Mir). 
  • Το 2014, η Ρωσία διέκοψε τους δεσμούς με τη NASA και αποφάσισαν ότι δεν θα μεταφέρει πλέον Αμερικανούς αστροναύτες από τη Γη προς το Διαστημικό Σταθμό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου