Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Άρης-Κομήτης C/2013 A1 Siding Spring (Φωτογραφίες)



Ο κομήτης Siding Spring (C/2013 A1) έκανε ένα εξαιρετικά στενό - και εξαιρετικά σπάνιο - πέρασμα από τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου του 2014, απέχοντας 87.000 μίλια από τον κόκκινο πλανήτη κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Αυτή η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από το κοινοτικό παρατηρητήριο Slooh, δείχνει τον κομήτη κατά τη διάρκεια αυτού του ιστορικού περάσματος.
Photo Credit: Slooh Community Observatory


Αυτή η εικόνα του κομήτη Siding Spring (C/2013 Α1) παρουσιάζει τον κομήτη (στο στόχαστρο) και τον Άρη (το φωτεινό αντικείμενο) σε μια προβολή από ένα τηλεχειριζόμενο τηλεσκόπιο που ελέγχεται από την Virtual Telescope Project στην Ιταλία στις 19 Οκτωβρίου του 2014.
Photo Credit: The Virtual Telescope Project


Στην εικόνα ο κομήτης Siding Spring πλησιάζει σε μία μοίρα από τον Άρη στις 13:07 ώρα Ελλάδος στις 19 Οκτωβρίου. Η κοντινότερη προσέγγιση συμβαίνει γύρω 21:28 ώρα Ελλάδος, όταν ο κομήτης θα περάσει ξυστά περίπου στα 83.240 μίλια από την επιφάνεια του πλανήτη.
Photo Credit & Copyright: SEN/Damian Peach


Ακόμα μία υπέροχη φωτογραφία, από τον κομήτη και τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου 2014 από τον Rolando Ligustri.
Photo Credit: Rolando Ligustri


Μία αρνητική εικόνα δείχνει τον κομήτη Siding Spring να προσεγγίζει πολύ κοντά τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου.
Photo Credit: Peter Lake


Ένα τηλεσκόπιο στο Tzec Muan Observatory στην Αυστραλία έβγαλε φωτογραφίες του Άρη και του κομήτη Siding Spring την Κυριακή καθώς τα δύο ουράνια αντικείμενα κινούνταν το ένα πιο κοντά στο άλλο. Αυτή η φωτογραφία πάρθηκε με μία Canon 7D στο τηλεσκόπιο Takahashi Epsilon 180f/2,8. Ο Άρης είναι το πολύ φωτεινό αντικείμενο ενώ ο κομήτης είναι η πρασινωπή κηλίδα κοντά στο κέντρο.
Photo Credit: Tzec Muan Observatory


O κομήτης C/2013 A1 Siding Spring αποχαιρετάει τον πλανήτη Άρη. Φωτογραφία από το παρατηρητήριο ASTROTEK, στην Ευρυτανία. 
Photo Credit: Dimitris K. Deligeorgopoulos


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη 
Facebook Page: Night Sky Greece, https://www.facebook.com/nightskygreece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου