Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διαστημικό Σκάφος Της NASA Εξερράγη Καθ'οδόν Προς Τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Photo Credit: NASA

Στις 28 Οκτωβρίου, ένας μη επανδρωμένος πύραυλος εμπορικού εφοδιασμού, ο πύραυλος Antares, ο οποίος προοριζόταν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εξερράγη ελάχιστες στιγμές μετά από την εκτόξευση. Όσοι ήταν μάρτυρες, είδαν ότι από την έκρηξη δημιουργήθηκαν συντρίμμια που έπεσαν σε όλη την τοποθεσία εκτόξευσης στην ανατολική Βιρτζίνια. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη αποτυχία αποστολής στην ιστορία της εμπορικής προσπάθειας διαστημικών πτήσεων της NASA. 

Πριν από αυτή την καταστροφική εκκίνηση συμπεριλαμβανομένου του φορτηγού πλοίου Cygnus - το οποίο ήταν φορτωμένο με προμήθειες για τους έξι ανθρώπους που ζουν σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - τέσσερις άλλες εκτοξεύσεις ήταν επιτυχείς (η πρώτη εκ των οποίων, έλαβε χώρα μόλις πριν από ένα χρόνο), σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στην εξερεύνηση του διαστήματος. 

Photo Credit: NASA

Η NASA ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την αιτία της συντριβής, η οποία περιλαμβάνει συλλογή όλων των δεδομένων τηλεμετρίας και άλλων στοιχείων, μαζί με τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων από τους υπεύθυνους. Λίγα είναι γνωστά σε αυτό το χρονικό σημείο. Ωστόσο, η NASA ανέθεσε σε εκείνους που εργάζονται για την αποστολή να διατηρήσουν όλα τα ηλεκτρονικά δεδομένα για την έρευνα και έχουν συμβουλεύσει όλους να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους ειδήσεων. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από τη στιγμή που όλες οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και έχει προσδιοριστεί μια πιθανή αιτία της έκρηξης.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου