Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Selfies ... Από Το Διάστημα ! ! !

Ο αστροναύτης Aki Hoshide, από το Japan Aerospace Exploration Agency, έβγαλε μία διαστημική selfie το 2012.
Photo Credit: Expedition 32 Crew, International Space Station, NASA

Η πρώτη γνωστή διαστημική selfie λήφθηκε από τον Buzz Aldrin κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini 12. 

Ο εξοπλισμός της έξτρα-μηχανικής δραστηριότητας (extra-vehicular activity-EVA) που χρησιμοποιείται από τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια των διαστημικών περιπάτων περιέχει μία ειδικά σχεδιασμένη φωτογραφική μηχανή για φωτογράφηση στο απώτερο διάστημα. Ο κύριος σκοπός της κάμερας EVA είναι να λάβει φωτογραφίες των θεμάτων που σχετίζονται με τις αποστολές.

Μία άλλη αξιοσημείωτη διαστημική selfie λήφθηκε από τον Aki Hoshide κατά τη διάρκεια των έξι ωρών και 28 λεπτών διαστημικού περιπάτου στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012. Η φωτογραφία του Hoshide έγινε φαινόμενο μετά αφού ο Διοικητής Chris Hadfield ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013. Συμπτωματικά, στο Oxford University Press, ο εκδότης του Oxford English Dictionary, ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2013 ότι "selfie" ήταν η λέξη της χρονιάς για το 2013. Η εικόνα ήταν στην κορυφή πολλών λιστών selfie του έτους. Μία άλλη διαστημική selfie του Hoshide ανέβηκε επίσης στο Instagram και εμφανίστηκε σε λίστα των κορυφαίων selfies του 2013.

Ο αστροναύτης Mike Hopkins κατά την διάρκεια διαστημικού περιπάτου στις 24 Δεκεμβρίου 2013.
Photo Credit: NASA

Ο αστροναύτης της NASA Reid Wiseman ελέγχει τη στολή του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον πρώτο διαστημικό περίπατο της αποστολής 41 στην παραπάνω εικόνα, η οποία δημοσιεύτηκε στα social media από τον Alexander Gerst, αστροναύτη της ESA. Οι Wiseman και Gerst εργάστηκαν έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για περίπου 6,5 ώρες την Τρίτη 7 Οκτωβρίου του 2014. 

Ο αστροναύτης της NASA, Reid Wiseman, ελέγχει τη στολή του
στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τoν πρώτο διαστημικό περίπατο της αποστολής 41.
Photo Credit: NASA/ESA/Alexander Gerst

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη
Facebook Page: Night Sky Greece, https://www.facebook.com/nightskygreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου